Etusivulle Pikarullaovet Liuskaverhot Lämpöhäviö Lisätietoja Tietoa yrityksestä


Fenmer-logo

 

FENDOOR-heiluriovet
TYYPILLISIÄ KÄYTTÖKOHTEITA
MIKSI HEILURIOVET?
RAKENNE
MITAT
TIIVIYS
OVILEVYT
  Ovilevyjen tekniset ominaisuudet
  Levyrakenteet
AVAUTUMISKULMA
PIELIRAKENTEET JA ASENNUS
LISÄVARUSTEET
OVEN MASSA
TILAUSESIMERKKI


FENDOOR-heiluriovet:
 
 • Estävät kylmän ilman virtausta ja säästävät energiaa
 • Eristävät pölyä, kosteutta ja melua
 • Ovat turvallisia hyvän läpinäkyvyyden ja pehmeiden ovilevyjen ansiosta
 • Mahdollistavat termisesti viihtyisät työskentelyolosuhteet oven lähellä
TYYPILLISIÄ KÄYTTÖKOHTEITA
 • Kaupan ja teollisuuden varasto- ja tuotantotilat
 • Kylmä- ja pakastevarastot
 • Elintarviketehtaat
 • Kuormaustilojen tuulikaapit
Etusivulle
FENDOOR-heiluriovet ovat ominaisuuksiltaan ylivoimaisia. Rakenne ja valmistusmateriaalit ovat huippuluokkaa. Ainutlaatuinen runkorakenne ja ovilevyn kiinnitysjärjestelmä merkitsee tiiviyttä, keveyttä ja kestävyyttä. Valmistusohjelma kattaa laajan ovilevyvalikoiman ja kaikki käytännössä esiintyvät mitat. Käytettävät materiaalit täyttävät myös elintarviketeollisuuden korkeat hygieniavaatimukset niin ominaisuuksiensa kuin pestävyytensä osalta.

Kotimaisena valmistajana FENMER OY takaa nopeat huolto-, varaosa- ja muut tukipalvelut.

 

heiluriovi
MIKSI HEILURIOVET?


Itsesulkeutuva; auki vain läpikuljettaessa säästäen näin lämmityskustannuksia. Suojaavat kylmältä ja vedolta. Työpaikkaviihtyvyys paranee ja kuljetukset nopeutuvat.

FENDOOR-heiluriovet soveltuvat trukki-, haarukkavaunu-, rullakko- ja jalankulkuliikenteeseen. Myös kuljettimet ja rataputket voidaan johtaa heiluriovien läpi.

FENDOOR-heiluriovet ovat turvallisia joustavien ovilevyjensä ansiosta ja ne antavat puhallusverhoa paremman suojan vetoa vastaan.

Investoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt.

Mitä suurempi aukko ja lämpötilaero sitä suuremmat säästöt.


Etusivulle
RAKENNE


FENDOOR-heilurioven rakenne on kehitetty yli 15 vuoden valmistus- ja käyttökokemusten perusteella. Tuotekehitys on tapahtunut käyttäjien vaatimukset huomioiden.

FENDOOR-heiluriovi poikkeaa edukseen tavanomaisista heiluriovista. Ovilevyä kannattavan rungon muodostaa luja kotelorakenteinen anodisoitu alumiiniseosprofiili, jonka sisällä on huoltovapaa sulkija. Oven palautusmomentti on säädettävissä ovea irrottamatta.

Rungon massa on vain puolet perinteisestä muototeräksestä hitsaamalla valmistetusta rungosta, lujuudesta ja jäykkyydestä silti tinkimättä. Keveydestä johtuva hitsausvoimien pieneneminen vähentää varsinkin trukkiliikenteessä saranointiin ja ovilevyyn kohdistuvaa rasitusta ja kulutusta. Oven runko on sileäpintainen ja helppohoitoinen eikä se ruostu. Tarvittaessa toimitetaan myös ruostumattomalla teräsohutlevyllä pinnoitettuna. Palautusjousikoneisto ja pinta-asennettavat saranat ovat vakiotoimituksessa sähkösinkittyä terästä. Ne voidaan toimittaa myös kuumasinkittyinä tai ruostumattomina.


Etusivulle
MITAT
 

Ovet valmistetaan halutun kokoisina. Ne kootaan joukkotuotantona valmistetuista yksiköistä. Näin varmistetaan korkea laatu, kilpailukykyinen hinta ja lyhyt toimitusaika.

 

Etusivulle

TIIVIYS
nurkka poikkil

Rungossa on joustava pakkasenkestävä tiiviste, joka tiivistää tehokkaasti rungon ja pielen välisen raon. Ovilevy on kiinnitetty runkoon menetelmällä, joka sallii levyn normaalin elämisen. Kiinnitys vaimentaa tehokkaasti myös iskuista aiheutuvat rasitukset, jotka kohdistuvat voimakkaimpina juuri ovilevyn ja rungon väliseen liitokseen. Ovilevyt eivät kieroudu.

Etusivulle
OVILEVYT ( Pehmeää PVC-muovia )
 

Transflex L on läpinäkyvä levy. Paksuudet 7 ja 10 mm.

Transflex K on läpinäkyvä pakastehuoneiden oviin tarkoitettu levy. Paksuus 7 mm. Ei sovellu normaaleihin huoneenlämpötiloihin.

Transflex V on lasikuituverkolla vahvistettu läpinäkyvä levy. Verkon silmäkoko on 10 x 10 mm. Paksuudet 7 ja 10 mm.

Texaflex on musta levy. Paksuus 10 mm.

 
Ovilevyjen tekniset ominaisuudet
Levyrakenteet

Etusivulle
AVAUTUMISKULMA
 
Vakiomallinen FENDOOR_heiluriovi avautuu vähintään 90o molempiin suuntiin ovipielen/seinän paksuudesta riippuen. Ovi toimitetaan tarvittaessa myös 90o/180o avautumiskulmalla.

Etusivulle
PIELIRAKENTEET JA ASENNUS
 
Pielirakenteet ja asennus eivät kuulu ovitoimitukseen. Saranakappaleiden vakioleveys on 60 mm, joten pielirakenteiden on oltava vähintään samanlevyisiä, mieluummin teräksisiä. Saranakappaleiden kiinnitys suoritetaan joko ruuvein tai hitsaamalla. Puisia pielirakenteita suositellaan vain pienille, kevyessä käytössä oleville oville. Kalkkihiekkatiili, kevytbetoni ja muut vastaavat hauraat aineet ovat saranoiden kiinnityspintoina epäluotettavia. Ovet toimitetaan kehystetyn asennusaukon sisämittojen mukaan. Asennusohje seuraa jokaista ovitoimitusta.

Tarvittaessa ovet toimitetaan myös valmiiksi asennettuina.


Etusivulle
LISÄVARUSTEET
 

KULUTUSSUOJAT

Ovet, joista kuljetetaan jatkuvasti samankokoisia teräväkulmaisia esineitä, lavoja tai häkkejä, on taloudellista varustaa kulutussuojilla ovilevyjen naarmuuntumisen ja vaurioitumisen estämiseksi. Suojien korkeus, paikka ja lukumäärä ovilevyssä valitaan läpikuljetettavan tavaran korkeuden mukaan. Laminoimalla ( ei ruuveja tai niittejä ) kiinnitettävät kulutussuojat ovat joustavaa kulutusta kestävää PVC: tä kuten ovilevytkin. Kulutussuojien vakioleveydet ovat 200 ja 300 mm.

LAAHUS

Joustava, kulutusta kestävä laahus parantaa entisestään oven tiiviyttä peittämällä ovilevyn alareunan käyntivaran.


Etusivulle
OVEN MASSA


Vakiovarusteiden parioven ovipuoliskon massa lasketaan kaavasta:
m = k x B x H + 5 (kg)
jossa k = kerroin
    7 mm ovilevyllä k = 6,9
  10 mm ovilevyllä k = 8,8
B = parioven leveys (m)
H = parioven korkeus (m)

 

Etusivulle

TILAUSESIMERKKI
FENDOOR-heiluriovi
LM 10 2200 x 2600 xxxxx
(1) (2)   (3)     (4)   (5)
tilauskoodissa:
 1. Levyrakenne
 2. Ovilevyn paksuus (mm)
 3. Asennusaukon leveys (mm)
 4. Asennusaukon korkeus (mm)
 5. Poikkeukset vakiotoimituksesta

EtusivulleFenmer
Tervahaudankatu 2
FI-04200 KERAVA
Phone +358 (0)9 2746 270
Fax +358 (0)9 2746 2727
WWW http://www.fenmer.com/

Etusivulle Pikarullaovet Liuskaverhot Lämpöhäviö Lisätietoja Tietoa yrityksestä