Etusivulle Heiluriovet Liuskaverhot Lämpöhäviö Lisätietoja Tietoa yrityksestäFenmer-logo


KÄYTTÖKOHTEET
EDUT
OVIVERHO
KONEISTO
OHJAUSKESKUS
RUNKO
RULLA
ALAPALKKI
TURVALAITTEET
VÄRIT
LISÄVARUSTEET
SUOJAKAIDE JA -PILARI


KÄYTTÖKOHTEET
 • kuormausovet
 • kuljetinaukot
 • kylmä- ja puhdastilat
 • muut kohteet missä halutaan lisätä energiansäästöä ja parantaa työolosuhteita vähentämällä veto-, melu-, pöly- ja kosteushaittoja

Etusivulle
EDUT
Avautuu koosta riippuen 2-5 sekunnissa, ei tarvitse sivutilaa ja sulkeutuu tiiviisti.
 

Etusivulle

Pikarullaovi

 

OVIVERHO
Vakiotoimituksessa oviverho on sinistä tai harmaata PVC-muovilla kyllästettyä polyesterikangasta. Verho on jaettu vaakasuoriin osiin alumiiniprofiileilla. Osat ovat helposti vaihdettavissa. Ovi voidaan toimittaa myös ikkunoilla tai kokonaan läpinäkyvällä PVC-verholla. Tämä voidaan vahvistaa 200 mm leveillä pystysuuntaisilla polyesterikangasvahvikkeilla venymisen estämiseksi. Myös muut oviverhomateriaalit ovat mahdollisia.

Etusivulle
KONEISTO
Koneisto muodostuu rajakytkimillä varustetusta kierukkavaihteesta ja 1-nopeuksisesta 3~ 400 V moottorista jossa on tehokas levyjarru. Moottorin teho on 0,55 tai 0,75 kW oven nopeudesta ja oviverhon massasta riippuen. Ovi voidaan toimittaa vaihtoehtoisesti 2-nopeuksisella moottorilla jolloin oven avautumisnopeus on kaksinkertainen sulkeutumisnopeuteen verrattuna. Moottorin kotelointiluokka on vakiotoimituksessa IP 54. Oven runkoon kumityynyin kiinnitetty ovikoneisto on asennettu suoraan rullan akselille. Sähkökatkoksen sattuessa ovea voi käyttää käsikammella.

Etusivulle
tilantarve
OHJAUSKESKUS
Oven toiminnasta vastaa ohjelmoitava logiikkamoduuli jossa on vianetsintää helpottava tilanilmaisin. Moduuliin voidaan tarvittaessa ohjelmoida lisäominaisuuksia käyttäjän toivomusten mukaan. Ohjausjännite on 24 V. Ohjauskeskuksessa on myös auki-, kiinni- ja seis-painonapit. Ohjauskeskuksen kotelointiluokka on vakiotoimituksessa IP 54. Siihen voidaan liittää laaja valikoima impulssilaitteita joilla ovea ohjataan:
 • tutka
 • valokenno
 • vetonaru-, painonappi yms. kytkimet
 • radiolähetin-vastaanotinpari
 • induktiosilmukka

Ohjauskeskus voidaan toimittaa tarvittaessa liikennevalo-, summeri- tai muulla halutulla liitännällä ilmoittamaan oven toiminnasta. Ovi voidaan myös ohjelmoida toimimaan synkronoidusti toisen automaattioven kanssa siten, että se aukeaa vasta toisen sulkeuduttua ja päinvastoin. Esimerkkeinä tuulikaapit ja puhdastilat.


Etusivulle
RUNKO
Oven rungon muodostaa anodisoidut alumiiniset pystyjohteet. Hiljaisen toiminnan mahdollistamiseksi on rungon ja oviverhon välissä  joustava muovinen liukupinta. Runko voidaan tarvittaessa valmistaa ruostumattomasta teräksestä.

Etusivulle

RULLA
Rulla, jonka ympärille oviverho rullautuu on teräsputkea. Rulla on laakeroitu itseasettuvin kuulalaakerein pystyjohteiden yläosassa sijaitseviin kannakkeisiin.

Etusivulle
ALAPALKKI
Oviverhon alapalkki on anodisoitua alumiiniprofiilia. Sen alareunassa on tiivisteellinen turvareuna.

Etusivulle

TURVALAITTEET
Ovi voidaan varustaa käyttökohteen ja -vaatimusten mukaan mm. seuraavilla turvalaitteilla joiden toimiessa ovi avautuu välittömästi:
 • valokenno(t) ovilinjalla
 • turvareuna oven alapalkissa

Lisäksi ovikoneisto voidaan varustaa liukukytkimellä sekä ohjauskeskus käyntiajan rajoittimella.


Etusivulle
VÄRIT
Oven alumiiniosat ovat vakiotoimituksessa luonnonväriin anodisoituja, teräsosat sähkösinkittyjä sekä ovikoneisto hopeanharmaa. Ohjauskeskus on joko harmaassa muovi- tai metallikotelossa valinnan mukaan. Tilauksesta ovat myös muut värit ja kyseisille aineille soveltuvat pintakäsittelyvaihtoehdot mahdollisia.

Etusivulle
LISÄVARUSTEET

TÖRMÄYKSESTÄ IRTOAVA ALAPALKKI

Alapalkkiin törmättäessä se irtoaa sivukiinnikkeistään ja se on helppo palauttaa takaisin sivujohteisiinsa.

OVEN HÄTÄAVAUS

Ovi voidaan varustaa vastapainomekanismin avulla toimivalla hätäavauksella. Paniikkitilanteessa ovi avautuu ilman ulkoista energiaa hetkessä. Hätäavaus voidaan kytkeä myös rakennuksen paloilmoitinjärjestelmään.

TUULITANGOT JA -LUKOT

Oviverho voidaan varustaa myös tuulitangoilla ja -lukoilla sen pullistumisen estämiseksi

RULLAN ETULEVY JA SUOJUS

Rulla voidaan tarvittaessa suojata joko anodisoidun alumiinisen etulevyn taakse tai sitä kokonaan ympäröivän suojuksen sisään. Etulevy tai suojus voivat olla myös ruostumatonta terästä.

VETONARUKYTKIMEN ULOKEKANNATIN

Vetonarukytkimen seinäasennuksen mahdollistamiseksi.


Etusivulle
SUOJAKAIDE JA -PILARI
Oven molempiin reunoihin asennettavat suojakaiteet tai -pilarit estävät oven pystyjohteiden vaurioitumista trukkiliikenteessä.

Etusivulle
Fenmer
Tervahaudankatu 2
FI-04200 KERAVA
Phone +358 (0)9 2746 270
Fax +358 (0)9 2746 2727
WWW http://www.fenmer.com/

Etusivulle Heiluriovet Liuskaverhot Lämpöhäviö Lisätietoja Tietoa yrityksestä